باز خوانی وقایع دهه فجر2
13بهمن
با ورود امام خميني (ره ) به وطن پس از سال ها دوري بارقه نور اميدي در دل ها تابيد و فصل جديدي در تاريخ ايران گشوده شد تا ملت ايران از هر قشر و طبقه اجتماعي و اقتصادي كه قرار دارند به هويت ايراني - اسلامي خود افتخار كنند.
با مروري بر وقايع 13 بهمن سال 57 به خوبي مي توان فرصت و تهديدها، بايدها و نبايدها و هر آنچه كشور را به سمت دگرگوني پيش مي برد را دريافت و با گذر لحظه ها بر عظمت و شكوه انقلابي كه با رهبري و درايت امام خميني (ره) به ثمر نشست پي برد.
امام خميني (ره) در اين روز در جمع روحانيون بيانات مبسوطي را ايراد كردند. ايشان در قسمتي از اين بيانات فرمودند: “رژيم سلطنتي از اول خلاف عقل بود … هر ملتي بايد خودش سرنوشت خودش را تعيين كند “
مطبوعات آن زمان نيز هر لحظه رويدادهاي مختلف را پس از ورود امام رصد مي كردند چنانكه آسوشيتدپرس نوشت؛ بختيار گفت: طرفداران آيت الله خميني مي توانند فرياد بزنند، غوغا كنند، توهين كنند، اين كار چيزي را ثابت نمي كند، اما اينكه چندين ميليون نفر براي استقبال از آيت الله به تهران آمدند، مبالغه آميز است. وي افزود: همچنان مشتاق ملاقات با ايشان است.
آسوشيتدپرس در ادامه گزارش خود اينگونه آورده است: امراي ارتش گفته اند كه اگر آيت الله خميني بر خلاف قانون اساسي اقدامي كند، آنها دست به اقدام خواهند زد.
راديو مسكو در خصوص وقايع 13 بهمن اينگونه نوشت: دانشجويان ايراني مقيم آمريكا عليه مداخله آمريكايي ها در امور داخلي ايران، در برابر كاخ سفيد تظاهرات كردند.
سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا نيز اعلام كرد: اظهارت ضد آمريكايي (امام) خميني، به هنگام ورود به تهران هيچ تغييري در مواضع آمريكا نسبت به ايران نداده است. وي افزود: علاقه ما بازگشت نظم و ثبات به ايران است به شكلي كه ملت ايران بتواند در مورد آينده خود تصميم بگيرد.
خبرگزاري رويتر نيز در خبري اعلام كرد: رژيم صهيونيستي از بازگشت آيت الله خميني به ايران ابراز نگراني شديد كرد و گفت “ممكن است ورود آيت الله به ايران باعث بروز تند روي هاي خشن شود و كوشش هاي صلح خاور ميانه را به خطر بياندازد. “
سيزدهم بهمن همچنين دستخوش وقايع تلخ و شيرين ديگري نيز بود از جمله اينكه در چند شهر كشور همچون سمنان و تربت جام، در پي تظاهرات مردم چند نفر به شهادت رسيدند و يكي از اعضاي بلند پايه ساواك به نام سرهنگ معتمدي در تهران ترور شد.
در اين روز دكتر سنجابي خواستار استعفاي بختيار شد و اعلام كرد: جبهه ملي به امام خميني وفادار است.
منبع: مركز اسناد انقلاب اسلامي